Inspectie

Schoorsteen inspectie

Een schoorsteenbrand komt helaas nog vaak voor. De oorzaken zijn achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken met een verkeerde brandstof. Van een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden en de schoorsteen is daarna niet meer veilig te gebruiken. Het is dan ook

raadzaam, en soms zelfs door uw verzekeringsmaatschappij verplicht, om na een schoorsteenbrand uw schoorsteen te laten vegen en een camera schoorsteeninspectie van het rookkanaal te laten uitvoeren.


Kwaliteit schoorsteen bepalen

Ook als u een rookkanaal in gebruik neemt waarvan u de geschiedenis niet kent, of wanneer u twijfelt aan de kwaliteit van uw schoorsteen, is het aan te raden deze van te voren aan een schoorsteeninspectie te onderwerpen. Scheurvorming en slechte voegen kunnen leiden tot allerlei problemen. Door een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren, voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan.


Wat weet u na een camera inspectie van de schoorsteen?

diameter rookgasafvoerkanaal;

voor welk verbrandingstoestel het geschikt is;

of het rookgasafvoerkanaal in goede conditie verkeert;

uit welk materiaal uw rookgasafvoerkanaal bestaat;

is uw rookgasafvoerkanaal rond of vierkant;

zijn er verslepingen in uw rookgasafvoerkanaal


Hoe werkt het?

Met een geavanceerd camerasysteem bekijken wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal. Knelpunten, verstoppingen, asbest en beschadigingen worden opgespoord, zonder dat het rookkanaal hoeft te worden opengebroken. Ook kan de bouwkundige staat van het schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Op basis van de resultaten van de schoorsteeninspectie zal schoorsteenveger Hilde u informeren en adviseren.


Er zijn diverse inspecties mogelijk:

Camera inspectie

Camera inspectie met rapportage

Camera inspectie met foto opnames

Camera inspectie met foto opnames en rapportage

Bekijk onze prijslijst voor de verschillende tarievenVisuele schoorsteeninspectie

Hebt u een nieuwe woning en wilt u de openhaard of houtkachel, waarvan u de geschiedenis niet kent, voor het eerst gaan gebruiken? Dan is belangrijk om de rookkanalen van te voren te laten inspecteren. Scheurvorming, verstopping en slechte voegen kunnen leiden tot problemen. Met een professionele visuele inspectie vooraf, voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan.

Ook bij achterstallig onderhoud of na een schoorsteenbrand is het raadzaam, en soms zelfs door uw verzekeringsmaatschappij verplicht, om vóór gebruik uw schoorsteen te laten vegen en een visuele inspectie van het rookkanaal te laten uitvoeren.

Onze medewerkers zijn gekwalificeerd en kunnen uw rookkanalen inspecteren en waar nodig elektrisch vegen of frezen. In de inspectie wordt in kaart gebracht of er sprake is van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen, om welk type kanaal het gaat, hoe de staat van de omkokering is. De algehele toestand van de schoorsteen en meer specifiek: de conditie van de schoorsteenkop, de uitmonding van het kanaal, de bevestiging van de kap/het rooster enz. Op basis van de resultaten van de inspectie zullen

wij u informeren en adviseren.